+34 950 466 112 info@grupoplatinum.com

Feestdagen, Feesten en Tradities in Pulpí

Feestdagen, Feesten en Tradities in Pulpí

De feestkalender in Pulpí is groot en divers. Sommige van de belangrijkste houden nog steeds de sterke religieuze vurigheid die hen heeft gecreëerd, anderen zijn echter slechts populaire traditionele vieringen; de unie van de twee leidt tot culturele evenementen vol symboliek en traditie die de moeite waard zijn om te beleven.

 

In Pulpí hebben we een lange lijst van traditionele feesten die het hele jaar door plaatsvinden.

 

Chronologisch is de eerste hiervan Carnaval in februari, gevolgd door Dia de La Vieja. Dan hebben we ook  Semana Santa, met processies. Hierna volgen de traditionele Romerias van La Fuente, El Convoy. Waar de afbeelding van de Heilige wordt gevolgd naar de plaats van feest en terug naar de kerk.

 

Noche de San Juan - het begin van de zomer op de vooravond van San Juan in juni, er wordt een groot feest gehouden met live muziek en vuurwerk, zoals het ook een traditie is om sardines en aardappelen met look te eten.

 

Virgen del Carmen – dit is dan weer het einde van de zomer midden augustus. 14 augustus.

 

La Fuente Fiestas - eerste week van september worden de feesten gevierd in het dorp La Fuente, waar u van verschillende activiteiten kunt genieten.

 

El Convoy Fiestas - In de tweede week van september.

 

San Miguel, Pulpi Fiestas -  De feesten van Pulpí worden gevierd op 29 september ter ere van zijn patroonheilige, San Miguel, waar de traditionele activiteiten worden beklemtoont door zijn stier van vuur.

 

      

Type

Plaats

List Type

Prijs Min.

Prijs Max.

Slaapkamers

Ref No

Min Plot m2

Min Build m2

Views:

Pool:

Meer details

Winnaars Iberische Business Awards


NIEUWE WONINGEN
We hebben een groot aanbod van woningen aan de spaanse kust, zoals aan de Costa Almería, gelegen in het zuidoosten van Spanje, tussen de Costa del Sol en de Costa Blanca. Het staat bekend als de zonnigste plaats in Spanje met zijn aantrekkelijke stranden, ruige woestijnlandschap,bergen… Ook hebben we hier vele traditionele Spaanse dorpen met hun witte huizen, smalle straatjes, een rustig leven, perfecte gastronomie, ambachten, wandelroutes……een groot gebied vol mogelijkheden.

Contact

Hoofdkantoor: C/ El Puntal, 2A, 04648 San Juan de Los Terreros, Almería

Telefoon: +34 950 466 112

GSM: +34 653986203

Email: info@grupoplatinum.com