+34 950 466 112 info@grupoplatinum.com

De 7 wonderen van Pulpi

De 7 wonderen van Pulpi

LA GEODA

Pulpí heeft een geweldige schat, dat is hun reusachtige Geoda, die in 1999 werd ontdekt. Dit juweeltje is de belangrijkste toeristische attractie van de gemeente en wereldwijd bekent, aangezien het een uniek fenomeen vormt door de grootte, de perfectie en de transparantie van de kristallen.

'S Werelds grootste Geoda is de Naica (Mexico), in een mijn met een temperatuur van 50 graden en vochtigheid van 100%, waardoor het onmogelijk is om door het publiek toegankelijk te worden. De Pulpi Geoda is echter bij een temperatuur van 20 graden en met een meer dan aanvaardbaar vochtgehalte. Daarom is het de werelds tweede grootste, maar de enige die bezocht kan worden. De Geoda bevindt zich op een diepte van 50 meter en de toegang is relatief eenvoudig.

 

STRANDEN MET "Q" VAN KWALITEIT - Blauwe Vlagstranden

 

Veel stranden in San Juan de Los Terreros, Pulpi, Almeria zijn bekroond met de 'Q' Quality. Het strand Mar Rabiosa, Mar Serena en Calypso. Stranden van fijn zand, ondiep en zeer kalme wateren.  Deze erkenning verklaart dat de stranden de beste uitrusting hebben in termen van gezondheid, redding, eerste hulp, schoonmaak, toegang, toegankelijkheid.

 

 

 

 

DE PICHIRICHI

 

Prachtige rots die de Mar Rabiosa en Playa Serena verdeelt. Ontmoetings- en ontspanningspunt waar kinderen en volwassenen genieten van het mooie uitzicht. Ook het punt waar ze voor vuurwerk zorgen op de nacht van San Juan en Noche de la Virgen. Onlangs is er een houten loopbrug geplaatst om de toegang naar El Pichirichi te vergemakkelijken, waardoor mensen met een handicap ook makkelijk toegang krijgen. Door erosie van zowel lucht als water kan men zeggen dat het walvisvormig is, waardoor de legende zegt dat de Pichirichi de overblijfselen van een fossiele walvis zijn.

 

 

KASTEEL VAN SAN JUAN TERREROS

 

Gebouwd op hetzelfde moment als het kasteel van Aguilas, het werk begon in 1578 en werd ontworpen door een korporaal en drie soldaten, en was het laatste van het Koningkrijk Granada.

Onder de regering van Felipe V, in 1743, beschoot een engels schip het kasteel en het werd hersteld in 1745. Dit begon met het slopen van de oude toren in 1746 onder het toekijkende oog van Carlos III, het oorspronkelijke project was van de architect Thomas D'Werluzel en werd voltooid door Antonio Duce.

Met een optimale locatie en overzicht van de kust van Murcia en de kust van Almeria, verdedigde dit kasteel de kust van aanvallen van Maghreb piraten. In 1945 diende dit kasteel als uitkijkpost voor de Guardia Civil tot het jaar 1970. In 1949 werd het genomineerd van cultureel belang in de categorie Monumenten. Het is ook een bekende plaats voor fotojournalisten en bruiloften.

 

 

 

 

EILANDEN

 

Zowel het eiland van Terreros als de Isla Negra zijn sinds 23 januari 2001 een beschermd natuurgebied. Ze bevinden zich aan de kust van San Juan de los Terreros, twee vulkanische eilanden zeer dicht bij de kust.

 

 

VUURSTIER

 

Het maakt deel uit van de tradities en gewoontes van de gemeente. De vuurstier is een bekende traditie in de jaarlijkse feesten ter ere van de Patron San Miguel. De vuurstier is een ijzeren frame met bogen, een paar wielen en een ijzeren gevormde langwerpige "T". Op deze frame wordt vuurwerk aangestoken en wordt meestal gedragen door twee personen die omhoog en omlaag lopen langs de straat.  Door de jaren heen is het aantal stieren van vuur veranderd. In de jaren 60 kwam er één stier op zondag. In 1983 is het aanzienlijk verhoogd, van woensdag 28 september tot zondag 2 oktober worden twee stieren om middernacht “gelost”.

 

 

DAG VAN “DE OUDE” - La Vieja

 

Dit maakt deel uit van de gewoontes en tradities van de bevolking van Pulpí en Almeria. Dit is telkens op de eerste donderdag in het midden van de Lente, 40 dagen voor Pasen. De hele familie van kinderen tot grootouders gaan naar het veld of naar de stranden en hebben een goede lunch en na de lunch verbanden ze “De Oude”.

 

De gastronomische traditie was gefrituurd konijn eten met tomaten omelet, paprika, worst, bonen, geroosterde hazelnoten, rozijnen, rijstpudding, een goede rode wijn, pinda's. Het feest van “De oude” komt van onze voorouders vele generaties geleden. Verbrand de oude dingen van de winter om de nieuwe voor de zomer in te laten.


 

Type

Plaats

List Type

Prijs Min.

Prijs Max.

Slaapkamers

Ref No

Min Plot m2

Min Build m2

Views:

Pool:

Meer details

Winnaars Iberische Business Awards


NIEUWE WONINGEN
We hebben een groot aanbod van woningen aan de spaanse kust, zoals aan de Costa Almería, gelegen in het zuidoosten van Spanje, tussen de Costa del Sol en de Costa Blanca. Het staat bekend als de zonnigste plaats in Spanje met zijn aantrekkelijke stranden, ruige woestijnlandschap,bergen… Ook hebben we hier vele traditionele Spaanse dorpen met hun witte huizen, smalle straatjes, een rustig leven, perfecte gastronomie, ambachten, wandelroutes……een groot gebied vol mogelijkheden.

Contact

Hoofdkantoor: C/ El Puntal, 2A, 04648 San Juan de Los Terreros, Almería

Telefoon: +34 950 466 112

GSM: +34 653986203

Email: info@grupoplatinum.com