+34 950 466 112 info@grupoplatinum.com

Certificaat energie-efficiëntie

Certificaat energie-efficiëntie van huizen. EPC.

Ook op spaans grondgebied is het sinds 1 juni 2013, verplicht om een EPC certificaat te hebben bij aankoop-verkoop van een woning. Elke woning die te koop staat of verhuurd wordt voor lange termijn is verplicht om een ​​Energie Prestatie Certificaat (EPC) of Certificado de Eficiencia Energética (CEE) te hebben. Het is de verantwoordelijkheid van de eigenaren om voor dit certificaat te zorgen voor hun eigendom.  Bij aankoop van een woning zal de eigenaar er dus voor zorgen dat er een EPC certificaat wordt overhandigt aan de Notaris.

WAT BETEKENT DIT?

Dit betekent dat vanaf 1 juni 2013, een woning die verhuurd wordt voor een periode van vier maanden per jaar of een woning die te koop komt, dit certificaat moet hebben. Dit zal worden toegepast op alle gebouwen en huizen, ongeacht hun ouderdom en ook voor nieuwe verkavelingen.

WAT IS HET?

Het energiebesparingscertificaat is een technisch document dat de efficiëntie van een gebouw ivm energieverbruik betreft vaststelt. Het certificaat zal de huizen op dezelfde manier beoordelen, door het oprichten van een label A, B, C, D, E of F. Dit certificaat is 10 jaar geldig.

WIE MOET DIT CERTIFICAAT AANVRAGEN?

De eigenaar of ontwikkelaar-promoter van het onroerend goed is verantwoordelijk om een bevoegde persoon te contacteren en dit certificaat te maken. Eenmaal verkregen, zal deze ook verantwoordelijk zijn om de documenten te bewaren of af te leveren aan hun makelaar - bij Grupo Platinum Estates kunnen we helpen om dit certificaat te verkrijgen. Voor een all-inclusive prijs van € 121,00.

WANNEER wordt het certificaat vereist?

Het certificaat wordt in de uitvoering van contracten voor de verkoop of verhuur vereist.

WIE IS verantwoordelijk voor de afgifte van de verklaring?

Een bevoegde geregistreerd architect met een ingenieurs kwalificatie tussen boven- of middelste graad.

HOE krijgen we dit certificaat

Bij Grupo Platinum hebben we een gekwalificeerde lokale geregistreerde architect die een certificaat namens u zal verkrijgen. De prijs hiervoor is € 121,00 inclusief IVA.

Ik heb al het certificaat, wat moet ik nu doen?

Zodra u het certificaat krijgt, moet het door de eigenaar of ontwikkelaar voor het autonome bestuur worden voorgelegd of indien u het wenst kan een, ons aangewezen architect dit indienen namens u  (zie hieronder nominale kosten).

Zij zullen alle relevante documenten in dienen voor u bij de Delegación Provincial de la Consejería de Innovación, Ciencia y Empresa - Agencia Andaluza de la Energía, in Almería.

WAT ALS IK het certificaat niet heb?

Dit zal worden beschouwd als een overtreding in de verdediging van consumenten en gebruikers (art. 49.1 Texto Refundido de la Ley de Defensa de los Consumidores y Usuarios)) tot vaststelling van boetes van € 3,005.06. Ook wanneer een verkoop of verhuur contract is afgegeven, kan het contract ongeldig worden verklaard, dus voor al diegenen die denken dat het niet nodig is en geen invloed heeft op de verkoop van uw huis, dan moet u er rekening mee houden dat het contract nietig kan worden verklaart.
Wat zijn de kosten van het certificaat?
In overeenstemming met de Europese markt, heeft onze architect  één vaste prijs voor alle certificaten, ongeacht de grootte van het pand. € 121,00 inclusief BTW.

 

 

Type

Plaats

List Type

Prijs Min.

Prijs Max.

Slaapkamers

Ref No

Min Plot m2

Min Build m2

Views:

Pool:

Meer details

Winnaars Iberische Business Awards


NIEUWE WONINGEN
We hebben een groot aanbod van woningen aan de spaanse kust, zoals aan de Costa Almería, gelegen in het zuidoosten van Spanje, tussen de Costa del Sol en de Costa Blanca. Het staat bekend als de zonnigste plaats in Spanje met zijn aantrekkelijke stranden, ruige woestijnlandschap,bergen… Ook hebben we hier vele traditionele Spaanse dorpen met hun witte huizen, smalle straatjes, een rustig leven, perfecte gastronomie, ambachten, wandelroutes……een groot gebied vol mogelijkheden.

Contact

Hoofdkantoor: C/ El Puntal, 2A, 04648 San Juan de Los Terreros, Almería

Telefoon: +34 950 466 112

GSM: +34 653986203

Email: info@grupoplatinum.com